expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Pages

Sunday, January 23, 2011

Bahaya 'Love Bite'


Seorang wanita berusia 44 tahun lumpuh buat seketika selepas dia dicium pasangannya di bahagian leher, lapor sebuah akhbar semalam.


Dia lumpuh di bahagian lengan kiri semasa menonton televisyen.

Doktor-doktor yang memeriksanya bingung mengenai punca dia diserang strok sehinggalah mereka mendapati terdapat tanda ciuman cinta di bahagian lehernya sekali gus meleraikan misteri serangan strok itu.
Wanita itu kemudian memberitahu doktor bahawa dia dicium beberapa hari sebelum diserang strok.

Seorang doktor, Teddy Wu dari Hospital Middlemore di Auckland berkata: "Disebabkan ia merupakan ciuman cinta, terdapat sedutan yang kuat.

Menurutnya, terdapat darah beku di dalam arteri di tempat sedutan itu dibuat.

Dia berkata, darah beku tersebut tidak dapat bergerak menyebabkan strok itu berlaku. Wanita itu pulih selepas dirawat dengan ubat antibekuan.

16 comments :

  1. nelly:uish, bahaya kot..ada darah beku tu

    ReplyDelete
  2. macam2...tapi betul jugak...so lain x jgn laah cium kuat sgt..sampai boleh membahayakan pasangan pulak...

    ReplyDelete
  3. uiks..haha adoyaii lawak pulak rase..ganas sungguh.. ;p

    ReplyDelete
  4. huhu... cam klaka la pulak... isk3.. mcm2..

    ReplyDelete
  5. huhu..itu macam geget saja tengok..naik seram...

    ReplyDelete
  6. wahhh....
    bahaye gk love bite niyh...
    br taw....:
    hehe

    ReplyDelete
  7. allah dah atur elok-elok... jangan pandai2 buat benda yang tak suruh :)

    ReplyDelete
  8. rse2nye lah...
    dia sbenarnye kne gigit..
    hahaha..
    nenek2...gatai sgat~!!

    ReplyDelete
  9. klu kne ciuman cinta bleh lmpuh, ape kes lak dgn bekam???

    ReplyDelete
  10. sebab strok berlaku apabila berlaku darah beku di kawasan artery yang membekalkan darah ke otak.so,laluan darah ke otak tu tersumbat...ni di panggil ischemic strok..tapi tatau lah pulak love bite boleh buat owg strok..haha...bahaya2..

    ReplyDelete
  11. LOVEBITE KE CARNIVORE?..dah tua..tau bikin missionery je..

    ReplyDelete
  12. nice info.. untuk peringatan nih..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...